Išči
Moj račun
Moja košarica
Išči
Moj račun
Moja košarica
Išči
Moj račun
Moja košarica
Kako pravilno shranjevati semena konoplje

Kako pravilno shranjevati semena konoplje

yugoseeds_blog_001

Shranjevanje semen konoplje je zelo pomembno za ohranjanje njihove kakovosti in vitalnosti. Da bi semena ostala v dobrem stanju in ohranila svojo kalivost, je pomembno upoštevati nekaj osnovnih pravil.

Temperatura

Semena konoplje je najbolje hraniti pri nizkih temperaturah. Idealna temperatura za shranjevanje je med 5 in 7 stopinj Celzija. Visoke temperature lahko povzročijo prezgodnje kaljenje semena ali poslabšanje njegove kakovosti.

Vlaga

Semena konoplje je treba hraniti na suhem. Preveč vlage lahko povzroči plesen ali gnilobo, kar lahko uniči semena. Idealna raven vlage za shranjevanje semen konoplje je med 20 in 30 odstotkov.

Svetloba

Svetloba lahko negativno vpliva na kalivost semen, zato je priporočljivo, da se semena hranijo v temi. Za to lahko uporabite neprozoren zabojnik ali temno vrečko.

Shranjevanje

Semena konoplje je najbolje hraniti v nepredušni posodi, ki preprečuje vdor vlage in svetlobe. Takšne posode so lahko steklene kozarce z nepredušnimi pokrovi, plastične posode za shranjevanje ali celo nepredušne vrečke.

Idealno je, da semena hranite v hladilniku, vendar se izogibajte zamrzovanju, saj to lahko poškoduje semena. Prav tako je pomembno, da semena označite z datumom in sorto, da boste vedeli, kaj imate v zalogi.

Zaključek

Pravilno shranjevanje semen konoplje je ključnega pomena za ohranjanje njihove kakovosti in kalivosti. Upoštevanje teh preprostih nasvetov vam bo pomagalo ohraniti semena konoplje v najboljšem možnem stanju.

Vam je prebrano všeč? Delite!

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Email
Preberi še

Najbolj brano

KAJ SE ZGODI ČE MEŠAŠ TRAVO IN ALKOHOL (1200 x 800 pik)
Kakšni so učinki, če mešamo konopljo in alkohol?

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje to spletno mesto uporablja piškotke. Več informacij.

Košarica

Dodajte še:

Nič se ni našlo